Nemzetközi foci

Tervezőasztalon készült a harmadik City-gól – VIDEÓ

Meglehetősen korszerű találattal duplázott Agüero. A Guardiola-együttes kiütötte a Watfordot, és ezzel bronzérmes, valamint BL-főtáblás lett.

Az angol Premier League vasárnapi záró fordulójának legfontosabb kérdése az volt, a bajnok Chelsea és a második helyezett Tottenham mellett melyik két csapat indulhat a következő szezonban a Bajnokok Ligájában.

A válasz: Manchester City (főtábla) és Liverpool (selejtező).

Guardiola csapata az idény végére teljesen szétesett Watford pályáján parádézott: már az első félidőben 4-0-s előnyt szerzett, végül 5-0-ra diadalmaskodott. A sok szép találat közül a harmadikat érdemes kiemelni, ugyanis Caballero kapustól indulva, öt passzal játszotta át az egész pályát a City, Agüerónak pedig nem jelentett gondot a befejezés.

A végére maradt az idény egyik legszebb gólja

Az első félidő utolsó pillanatáig volt miért izgulni Liverpoolban, Wijnaldum káprázatos bombája után már gálázott a Klopp-együttes a Middlesbrough ellen (3-0).

Az élmezőny valamennyi tagja diadalmaskodott a Premier League záró játéknapján, és betalált a góllövőlista élén álló valamennyi futballista. A „király” a Hull ellen triplázó Harry Kane, a Tottenham angol klasszisa lett, aki 29 találattal diadalmaskodott.

A vasárnapi tíz meccsen összesen 37 gól született – csak, hogy még jobban hiányozzon a világ egyik legnagyobb presztízsű vetélkedése…

Angol bajnokság, 38., utolsó forduló

Arsenal–Everton 3-1

Burnley–West Ham United 1-2

Chelsea–Sunderland 5-1

Hull City–Tottenham Hotspur 1-7

Leicester City–AFC Bournemouth 1-1

Liverpool–Middlesbrough 3-0

Manchester United–Crystal Palace 2-0

Southampton–Stoke City 0-1

Swansea City–West Bromwich Albion 2-1

Watford–Manchester City 0-5

Olvasói sztorik