Nemzetközi foci

A Juventus háromgólos győzelemmel kaparintotta meg a bajnoki címet – VIDEÓ

Már az első félidőben döntött a Juve, EL-selejtezőben indul a Milan.

Hat mérkőzést rendeztek vasárnap délután az olasz bajnokság – utolsó előtti – 37. fordulójában, ahol a legnagyobb figyelem a Juventus-Crotone összecsapásra irányult. Nem is hiába, hiszen a hazaiak meggyőző játékkal sima győzelmet arattak a kiesés ellen menekülő vendégek ellen, így a torinói együttes megnyerte a Serie A jelenlegi kiírását – összesen már a harmincharmadik alkalommal.

A „zebrák” már az első játékrészben kétgólos előnyre tettek szert, előbb Mandzukic lőtte közelről a hálóba Cuadrado jobb oldali beadását, majd Dybala remek szabadrúgásánál volt tehetetlen a hálóőr. A hajrában még Alex Sandro fejese is a gólvonal mögött kötött ki, így a hazai együttes 3-0-s győzelmével elhódította a bajnoki címet.

A Bologna egészen a 69. percig tartotta magát a Milan otthonában, ám ezután négy perc alatt eldöntötte a meccset a hazai gárda. Előbb Deulofeu majd Honda volt eredményes, végül a hosszabbításban Lapadula góljával kialakult a végeredmény. A győzelemmel pedig eldőlt, hogy az EL-selejtezőt érő hatodik helyen végez a milánói gárda.

Mandzukic 1-0

Dybala 2-0

Alex Sandro 3-0

Serie A, 37. forduló

AC Milan – Bologna 3-0 (0-0)

Empoli – Atalanta 0-1 (0-1)

Genoa – Torino 2-1 (1-0)

Juventus – Crotone 3-0 (2-0)

Sassuolo – Cagliari 6-2 (4-1)

Udinese – Sampdoria 1-1 (1-0)

Szombaton játszották

Chievo – AS Roma 3-5 (2-2)

Napoli – Fiorentina 4-1 (2-0)

Hétfőn játsszák

20.45 Pescara – Palermo

Olvasói sztorik