Nemzetközi foci

Kétség sem férhetett a Real első helyéhez Málagában – VIDEÓ

Ronaldo és Benzema góljaival nyert a királyi gárda, a Barcelona kétgólos hátrányból fordított.

Vasárnap este elérkezett a spanyol bajnokság utolsó fordulójának várva várt mérkőzései, amelyeken a Real Madrid és a Barcelona is pályára lépett azért, hogy elhódítsa a bajnoki címet. Ehhez a madridiak álltak közelebb a kezdés előtt, hiszen nekik akár egy döntetlen is elég lett volna a Málaga otthonában.

A királyi gárda azonban semmit nem bízott a véletlenre, már a második percben megszerezte a vezetést, miután Isco remek passzal ugratta ki Cristiano Ronaldót, aki Kameni kapus mellett elhúzta a labdát és a kapuba lőtt. Ezután kiegyenlítetté vált a játék, a hazai együttes előtt is adódtak lehetőségek: a 21. percben például Navas ujjheggyel szedte ki Ramírez szabadrúgását, a 41. minutumban pedig Keko fejese centikkel kerülte el a jobb felsőt. Ronaldo majdnem duplázott még az első félidőben, de közeli lövését Kameni bravúrral hárította.

Az 55. percben Karim Benzema döntötte el a három pont és a bajnoki cím sorsát, a francia csatár elé került a labda szerencsés körülmények között egy szöglet után és az ötösön belülről nem hibázott. Ez volt az utolsó gól a találkozón, a Real 2-0-ra győzött és megnyerte a LaLigát.

A Barcelona későn, de még időben ébredt az Eibar ellen. A gránátvörös-kékek a 62. percben még 0-2-re álltak, ám ezután felpörögtek és végül begyűjtötték a három pontot. A hazai gólok sora egy öngóllal kezdődött, Suárez lövése a kapufát találta el, ám a kipattanó Juncáról a gólvonal mögé került. Hat perccel később még az is belefért, hogy Messi kihagyjon egy tizenegyest, hiszen a 73. percben Luis Suárez, a 76. percben pedig az argentin klasszis is betalált végre. A hajrában Messi még egyszer bevette a vendégek kapuját – így a Barca 0-2-ről fordítva 4-2-re nyert, de meg kellett elégednie a második helyezéssel.

Ronaldo gólja

Benzema találata

Barcelona-Eibar 0-1

Barcelona-Eibar 0-2

Barcelona-Eibar 1-2

Barcelona-Eibar 2-2

Barcelona-Eibar 3-2

Barcelona-Eibar 4-2

Olvasói sztorik