Nemzetközi foci

Múlt nyáron pörgött az átigazolási piac, de rájuk kár volt költeni

Kezdő tizenegyünk összesen csaknem 230 millió euróba került.

Évről-évre egyre nagyobb összegekért cserélnek gazdát játékosok. A jól sikerült átigazolások elégedettséggel töltik el a klubvezetőket, ám előfordul, hogy ők is hibát vétenek. A Rangado.hu összegyűjtött egy szubjektív listát azokról a játékosokról, akik nem érték meg a pénzüket.

Claudio Bravo – A Manchester City 18 millió eurót pengetett ki a 34 esztendős chilei kapusért, aki miatt Joe Hartnak távoznia kellett. A rutinos hálóőr sok hibát vétett az idény során, így meglepő lenne, ha az elkövetkezendő szezonban is ő védené a kékek kapuját.

Marc Wilson – A West Brom 2.5 millió eurót áldozott a 29 esztendős bekkért. Az ír játékos az idény során messziről elkerülte a pályát, csupán csapata utolsó három bajnokiján jutott szóhoz.

Paddy McNair – A Manchester United csekély 5.25 millió euróért adta tovább 22 esztendős védőjét a Sunderlandnak. Az első fordulóban alig 7 percet kapott, ám ez idő alatt összehozott egy öngólt a Manchester City ellen, csapata így 2-1-es vereséget szenvedett. A szezon során összesen 9 bajnokin és 3 kupamérkőzésen lépett pályára.

Lorenzo Tonelli – A Napoli 10 millió eurót csengetett ki az Empolinak a 27 esztendős bekkért, aki mindössze 3 bajnokin lépett pályára. Január elején góllal debütált, ám egy sérülés véget is vetett az idényének.

Wenzhao Zhang – A Kuangcsou Evergrande 29 esztendős kínai szélsője az elmúlt nyár egyik legszürreálisabb átigazolásának is nevezhető. A mértékadó Transfermarkt 250 ezer euróra taksálta, ám ennek az összegnek több mint 40-szereséért váltott klubot. Mégis csak epizódszereplő klubjában, 2017-ben 50 percet tölthetett a pályán

Grzegorz Krychowiak – A Sevillában csillogott a lengyel középpályás, aki Párizsban viszont nem tudta megmutatni, mire is képes. Ősszel csak-csak lehetőséghez jutott, 2017-ben viszont 45 perc jutott neki a bajnokságban.

Moussa Sissoko – A Newcastle kiesett a Premier League-ből, a francia középpályás pedig a Tottenhamhez szerződött. Csereként jobbára 10-20 perceket kapott edzőjétől, 33 meccsén egyetlen gólt sem lőtt.

Mario Götze – Visszatért egykori sikerei helyszínére a német középpályás, aki a Bayern München után Dortmundban sem nyújtott kiemelkedőt. Tizenegy bajnokin egy gólig jutott, s február óta sérüléssel küzd.

Paco Alcácer – A Barcelona minőségi cserét keresett Messi, Suarez és Neymar mögé. A 30 millióért igazolt támadó viszont nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket: 26 meccsen 7 gólig jutott.

Mitchy Batshuayi – A belga támadó a tavalyi Európa-bajnokságon hívta fel magára a figyelmet, a Chelsea pedig 39 milliót csengetett ki érte. Diego Costa mellett nem sok esélye volt a bizonyításra, 27 tétmérkőzésén 12-szer időhúzó csereként lépett pályára. A Premier League-ben így csupán három találatot jegyzett.

Vincent Janssen – Holland gólkirályként szerződött a Tottenham együtteséhez, Angliába viszont beoltották gólszerzés ellen. 26 bajnoki fellépésén kétszer zörgette az ellenfél hálóját, abból is egyszer büntetőből. Érdekesség, hogy Janssen és Sissoko is a Spurs játékos, az észak-londoni csapat viszont így is másodikként zárja az angol bajnokságot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik