Nemzetközi foci

La Liga: világhírű edzője lehet a Real Betisnek

Az elnökjelölt már felvette a kapcsolatot Claudio Ranierivel.

Amennyiben Rafael Salas lesz a Real Betis elnöke, a sevillai csapatot az olasz Claudio Ranieri irányítja vezetőedzőként a jövőben. Erről Alfonso Pérez, leendő sportigazgató beszélt.

Az elnökválasztásra június 29-én kerül sor, Salas ellenfele Angel Haro és Jose Miguel Lopez Catalán lesz.

„Már felvettük a kapcsolatot Ranierivel, nagyon szeretnénk megnyerni az edzői posztra, viszont tartunk tőle, hogy a jelenlegi vezetés már megállapodott Quique Setiennel. Szeretnénk véget vetni a klub és a szurkolók körüli pesszimizmusnak, és úgy véljük, hogy Dani Ceballos nem eladó. Ő egyszerűen megtestesíti a klubot, ezért semmilyen körülmények között nem eladó” – nyilatkozta az El Partidazo de Cope hasábjain az egykori 38-szoros spanyol válogatott csatár, Alfonso Pérez.

Közben a sevillai klub jelenlegi vezetősége is dolgozik, méghozzá a Manchester Citytől távozó Nolito megszerzésén. Lorenzo Serra Ferrer alelnök elmondta, hogy még nem kezdték meg a tárgyalásokat, de megerősítette a szándékot.

„Olyan játékosokat keresünk, akik ismerik a La Ligát, de esetükben két-három külső megerősítésre is szükségünk van. Egyelőre várjuk az új edzőt, hogy ő is kifejtse a véleményét az esetleges érkezőkről” – magyarázta az alelnök, ki szerint nem Quique Setien az egyetlen jelöltjük.

Olvasói sztorik