Nemzetközi foci

Kinyílt a pénzcsap! Hat sztárt is igazolhat Conte a nyáron

A bajnoki cím ellenére komoly változtatásokat eszközölne a Chelsea menedzsere a csapat keretében.

A The Independent értesülései szerint a Chelsea-tulajdonos Roman Abramovics annyira elégedett a már első csapatnál töltött szezonjában bajnoki címet nyerő Antonio Conte munkájával, hogy igyekszik az olasz edző minden kívánságát teljesíteni a nyáron – már ami az átigazolásokat illeti. A hírek szerint pedig Conte nem szalasztja el ezt a lehetőséget, és gyakorlatilag a keret minden posztjára igazolna egy-két sztárt.

A lap úgy tudja, továbbra is a védelem megerősítése a prioritás az olasz edzőnél, ahol középre a Van Dijk (Southampton), Bonucci (Juventus), Koulibaly (Napoli), Rüdiger (Roma) kvrtettből érkezhet egy vagy két játékos, míg a széleket Kyle Walker (Tottenham) vagy Dani Alves (Juventus) megszerzésével frissítené fel Conte. Ugyanakkor a menedzser legalább egy klasszis támadó megszerzését is kulcsfontosságúnak tartja, ezen a poszton a Realból elvágyódó Álvaro Morata az elsőszámú jelölt, de Lukaku (Everton) vagy épp Alexis Sánchez (Arsenal) is a kalapban van.

A középpálya közepét a Nainggolan (Roma), Matuidi (PSG), Bakayoko (Monaco), Vidal (Bayern) négyes egyikével, a széleket James Rodriguez (Real) vagy Perisic (Inter) megszerzésével erősítené Conte, aki irányító posztra is szeretne egy klasszist – ez a hírek szerint Modric (Real) vagy Verratti (PSG) lehet.

Olvasói sztorik