Nemzetközi foci

A Monacónál továbbra is remélik, hogy Mbappé még legalább egy szezont marad

Az AS Monaco FC vezetői továbbra is nagyon remélik, hogy vissza tudják utasítani a kérőket, és a csodagyereknek tartott Kylian Mbappé még legalább egy szezont náluk marad.

A hercegség klubja szerdán este ‒ 17 év után ismét ‒ megnyerte a francia bajnokságot, miután többek között a 18 éves játékos góljával 2-0-ra legyőzte a St. Étienne-t, és ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a tabellán.

Mbappé 15 gólt szerzett a mostani idényben, és a szakértők szerint hamarosan távozhat. Sajtóinformációk szerint a Juventus, a Barcelona és a Real Madrid is szívesen látná.

„Mi azt szeretnénk, ha maradna, és ezért mindent el is fogunk követni” ‒ mondta ugyanakkor Vagyim Vaszilijev, a Bajnokok Ligája-elődöntős Monaco orosz alelnöke. Hozzátette: még egyetlen klubbal sem tárgyalt, mert az a legfontosabb, hogy a játékos mit akar.

A francia média úgy tudja, hogy Mbappé is maradni szeretne, még legalább egy évig. A fiatal támadó októberben lett a kezdőcsapat tagja, amikor az argentin Guido megsérült, és azóta alapemberré vált.

Összehasonlításképpen: Thierry Henry 18 éves korában, az 1995‒1996-os szezonban három találatig jutott a francia élvonalban, ugyancsak a Monaco színeiben.

Olvasói sztorik