Nemzetközi foci

Zsebben a Real Madrid bajnoki címe?

Zidane együttesére két idegenbeli összecsapás vár a LaLiga hajrájában: szerda este a Celta Vigo, később a Málaga otthonában szerepel. Négy pont bajnoki címet ér, és legalábbis jó előjel, hogy vendégként gólerősebbek Ronaldóék.

Harminchat összecsapáson kereken száz találatnál jár a Real, és talán meglepő, de a túráin hatékonyabb a támadógépezet. Amíg a 19 hazai bajnoki fellépésen 48 gólig jutottak a fővárosiak, addig idegenben 17/52 a mutató, vagyis átlagosan több mint háromszor eredményesek.

A februári, valenciai vereség óta hét bajnoki mérkőzést nyert meg vendégként a trónkövetelő, és a szerda esti csata sem ígérkezik túlságosan nehéznek, tekintve, hogy a Celta Vigo romokban hever, elveszítette a legutóbbi öt LaLiga-találkozóját.

Februárban rendezték volna meg a mérkőzést eredetileg, de akkor vihar miatt elhalasztották az összecsapást. A meccsnek van extra pikantériája is, hiszen a Celta kiejtette a Király Kupából a jóval esélyesebbnek tartott “királyi” alakulatot.

A Real keretében Nacho eltiltott, Carvajal és Bale sérült, ők nem lehetnek ott a vigói kiránduláson. A spanyol lapok szerint ezúttal Isco jut szerephez Ronaldo és Benzema mellett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik