Nemzetközi foci

Szenzáció! Totti mégis folytatja karrierjét?

Az AS Roma nem ajánl új szerződést az ikonnak, aki számára Amerika lehet a megoldás.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Roma nemrég kinevezett sportigazgatója, Monchi pár hete gyakorlatilag bejelentette a klub élő legendájának, Francesco Tottinak a visszavonulását, kiemelve, hogy az ikon a szezon után sportigazgatóként marad az egyesületnél. Honlapunk azonban már ekkor megjegyezte, maga Totti még egy szóval sem utalt arra, hogy abbahagyná pályafutását – a Corriere dello Sport pedig most arról számol be, ez nem is biztos, hogy megtörténik az idén.

Mert bár a Farkasok szinte biztosan nem ajánlanak új szerződést Tottinak, a lap szerint a visszavonulástól egyelőre ódzkodó támadó Amerikában találhat magának új csapatot – mégpedig a részben Paolo Maldini által birtokolt és Alessandro Nesta által edzett, az amerikai másodosztálynak megfelelő North American Soccer League-t vezető Miami FC-t. A hírek szerint Nesta már egy éve is próbálta meggyőzni barátját,
tegye át székhelyét a tengerentúlra, de Totti akkor inkább a Roma szerződéshosszabbítási ajánlatát fogadta el – amire idén nem sok esély van.

A felvetésre, hogy Totti esetleg a Miami csapatához igazol, Nesta kétértelműen reagált: szerinte barátja még képes magas szinte játszani, és egy játékosnak semmiképp sem szabad hagynia, hogy mások döntsenek helyette a visszavonulásról, ugyanakkor tudni kell azt is, hogy mikor kell szögre akasztani a stoplist – ha az ember teste már nem bírja a megpróbáltatásokat, semmi értelme sincs folytatni.

Olvasói sztorik