Nemzetközi foci

Nagyot hazárdírozik az MU, tízmilliókat veszíthet az EL-döntőben

Nem csak a trófea lesz a tét az Ajax ellen.

A Manchester United megerősítette azt a pletykát, mely szerint elveszíti szponzorációs bevételei 30 százalékát, amennyiben a következő szezonban nem indul a Bajnokok Ligájában. A Manchester United vasárnap 2-1-es vereséget szenvedett a Tottenhamtől, így a bajnokságban már nem végezhet a legjobb négy között. Az Ajax elleni Európa Liga-döntő így nem csupán a dicsőségről és a trófeáról szól majd, hanem egy kisebb vagyonról is. A hírek szerint az Adidas sportszergyártó cég nagyságrendileg 21 millió font tarthat vissza, amennyiben nem jön össze a BL-indulás.

Ezen felül további veszteségeket könyvelhet el a klub, hiszen amíg egy BL-szezonban a csapatok akár 40-50 millió fontot is bezsebelhetnek, addig ez az összeg az EL-ben legfeljebb 15-20 millió lehet.

A hírek szerint a klub adósságállománya eközben 17 millió fonttal, 366 millióra nőtt, amit elsősorban nem a klub rossz gazdálkodása, hanem a tőlük független politikai döntések okoztak. Ilyen volt júniusi Brexit-szavazás – Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból egy kicsit megrogyasztotta a fontot a dollárral szemben, és a klub dollárban számon tartott adósság azonnal elindult fölfelé.

Olvasói sztorik