Nemzetközi foci

Edzőkérdés: az Inter beletörődött a vereségbe

Nem Mauricio Pochettino lesz a milánóiak új trénere.

Az angol bajnok Chelsea vezetőedzője, Antonio Conte után a második helyezett Tottenham Hotspur menedzsere, Mauricio Pochettino is visszautasította az Internazionale ajánlatát, és az olasz klub vezetői nagy nehezen elfogadták az újabb kudarcot.

A Corriere dello Sport kedden jelentette be, hogy Piero Ausillio tárgyalni fog Pochettinóval Londonba, az angol Evening Standard már azt írta, hogy a milánóiak erőfeszítései nem jártak sikerrel.

„Amikor aláírtam ide, megértettem és elfogadtam Daniel Levy elnök tervét, a Tottenham-projektet. Egyetértettünk abban, hogy ne a csapatot használjuk saját magunk értékesítésére, és az első naptól kezdve megmutatjuk, hogy ebben a programban dolgozni és hiszünk benne” – nyilatkozta az argentin szakvezető.

„Fontos, hogy őszinte legyek azzal, akivel három évvel ezelőtt aláírtam a szerződésemet, aki idehívott és a terv részesévé tett. Fontos a hűség, és a közös munka, hogy elérjük a következő szintet” – tette hozzá.

Az angol lap szerint immár Luciano Spalletti a legesélyesebb az Inter vezetőedzői posztjára, mert hamarosan lejár a szerződése az AS Románál, és a Suning Group nemrég éppen Walter Sabatinit nevezte ki a milánóiak technikai koordinátorává, akivel sportigazgató volt a fővárosiaknál.

Conte továbbra is képben van?

A Mirror azt írja, a milánóiak nem hajlandóak elismerni vereségüket Antonio Conte ügyében, továbbra is ő a klub elsőszámú célpontja, Sabbatinit is azzal a feladattal nevezték ki, hogy a korábbi Juventus-edzőt visszacsábítsa Olaszországba.

A Chelsea menedzsere nemrég kijelentette, hogy marad a londoniaknál, de Steven Csang Junior, az Inter klubigazgatója azt mondta, minden lehetséges…

Olvasói sztorik