Nemzetközi foci

Sánchez egyetlen góllal maradt le a rekordról

Akárcsak az előző szezonban Harry Kane.

Alexis Sánchez góllal és gólpasszal járult hozzá az Arsenal szombati 4-1-es sikeréhez a Stoke ellen. Találatával a chilei csatár nagyon közel került egy 17 éve fennálló Premier League-rekord beállításához – ez volt ugyanis Sánchez 15. idegenben szerzett gólja a bajnoki idényben, ennél többet csak Kevin Phillips jegyzett az 1999–2000-es szezonban a Sunderlanddel (szám szerint 16-ot).

A rekord viszont nem jött össze, Arséne Wenger menedzser egy perccel a gól után lecserélte támadóját, aki így Harry Kane tavalyi, szintén 15 gólos teljesítményéhez hasonlóan csak megközelíteni tudta a csúcsot – hiszen hiába van még két meccse is az Arsenalnak a bajnokságban, mindkettőt odahaza, az Emirates Stadionban játssza. Itt egyébként már közel sem megy annyira a góllövés Sáncheznek: a 15 idegenbeli gólra ugyanis csak hat szerzett találat jut hazai környezetben…

A góllal egyébként jubilált is a támadó, hiszen ez volt az 50. gólja a PL-ben – amellyel az Arsenal nyolcadik olyan játékosává vált, aki elérte ezt a határt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik