Nemzetközi foci

Legyűrte a Leicestert, harmadik helyre lépett a Man. City – VIDEÓ

Mahrez egyenlíthetett volna, de elcsúszott büntetőrúgás közben.

Az öt bajnoki óta veretlen Manchester City a címvédő Leicestert fogadta a Premier League 37. fordulójában szombat kora délután.

Az óriási fölényben játszó, a labdát több mint 70 százalékban birtokló hazaiak David Silva kapáslövésével szerezték meg a vezetést az első félóra végén, majd nem sokkal később a Sané buktatásáért megítélt büntetőt Gabriel Jesus értékesítette, így már két góllal ment Guardiola csapata.

A Leicester Okazaki révén azonban még a nagyszünet előtt szépített, és dacára annak, hogy alárendelt szerepben játszottak, a második félidőben az egyenlítéshez is közel jártak: Mahrezzel szemben a büntetőterületen belül szabálytalankodott Clichy, a tizenegyest pedig maga a sértett végezte el, aki hiába csúszott meg a döntő pillanatban, így is a hálóba juttatta a labdát – a játékvezető viszont érvénytelenítette a találatot, mivel az algériai kétszer is érintette a játékszert a művelet közben. Győzelmével a Manchester City a Liverpoolt megelőzve harmadik helyre lépett fel a tabellán.

David Silva, 1-0

Gabriel Jesus, 2-0

Okazaki, 2-1

Mahrez kihagyott büntetője

Premier League, 37. forduló

Manchester City – Leicester City 2-1 (2-1)

Bournemouth – Burnley 2-1 (1-0)

Middlesbrough – Southampton 1-2 (0-1)

Sunderland – Swansea 0-2 (0-2)

Korábban játszották:

West Brom – Chelsea 0-1

Everton – Watford 1-0

További program, szombat:

18.30 Stoke – Arsenal

Vasárnap rendezik:

13.00 Crystal Palace – Hull

15.15 West Ham – Liverpool

17.30 Tottenham – Manchester United

Olvasói sztorik