Nemzetközi foci

Világbajnokságot rendezne a Barca védője, ráadásul egy másik sportágban!

Több világklasszis is beállt már Gérard Piqué kezdeményezése mögé.

Gérard Piqué, a Barcelona labdarúgócsapatának védője egy, a Davis Kupától eltérő lebonyolítású tenisz-világbajnokságot tervez. Az ötletet már üdvözölte a világranglista élcsoportjának tagjai közül a spanyol Rafael Nadal, a szerb Novak Djokovics és a brit Andy Murray. A futballista a héten feltűnt a lelátón a madridi tenisztornán és állítólag már meg is fogalmazta javaslatát a férfi viadalokat szervező ATP-nek.

– Egy ideje tudomásom van arról, hogy Gérard Piqué egy olyan csoportnak a tagja, amely valamiféle világbajnokság szervezésében gondolkodik – reagált kérdésre válaszolva Nadal az ausztrál Nick Kyrgios elleni csütörtöki nyolcaddöntős mérkőzése után sajtótájékoztatón. A 14-szeres Grand Slam-győztes teniszező szuper kezdeményezésnek nevezte Piquéék ötletét, amely szerint egy tíznapos tornáról lenne szó. Nadal még nem beszélt a konkrétumokról Piquével, de Djokovics már igen.

– Többször is szóba került, de sokat nem tudok mondani, mert az elképzelés néhány eleme még nem hivatalos – fogalmazott a világranglista második helyezettje. – Az, hogy egy labdarúgó érdeklődik a tenisz iránt és be akar fektetni ebbe a sportba, csak pozitívumokat hozhat – fűzte hozzá.

– Úgy vélem, ez jót tenne a tenisznek, amelynek szüksége lenne egy ilyen tornára – vélekedett világelső Andy Murray. Korábban létezett már csapat világbajnokság, melyet 1978 és 2012 között nyolc együttes részvételével Düsseldorfban rendeztek meg évente, de a legjobb játékosok kevés érdeklődést mutattak iránta.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik