Nemzetközi foci

Győztes gól a hajrában, hatodjára bajnok a Chelsea – VIDEÓ

Batshuayi góljával nyert a Chelsea; Barkley találata is három pontot ért Liverpoolban.

Az angol Premier League 37. fordulója péntek este két mérkőzéssel vette kezdetét, amelyek közül kiemelt jelentőséggel bírt a West Brom-Chelsea összecsapás, hiszen a vendég együttes bajnok, amennyiben begyűjti a három pontot.

Az első játékrészben végig Antonio Conte csapata irányította a találkozót, ám a hazaiak remekül védekeztek. Hiába próbálkozott tizennégy alkalommal lövéssel a Chelsea, ezek közül csak egyetlen egy talált kaput. A 12. percben Alonso és Pedro bal oldali összjátéka után utóbbi adott be a tizenhatoson belül az alapvonal közelében, a labda Brunt kezéről vágódott szögletre – a tizenegyes elmaradt.

A félidő után is fölényben maradt a Chelsea, ez pedig a hajrában góllá érett. A csereként pályára lépő Michy Batshuayi Azpilicueta jobb oldali centerezését váltotta gólra, amivel a „londoni kékek” begyűjtötték a három pontot, így pedig már matematikailag is megszerezték a bajnoki címet – történelmük során hatodjára.

A másik esti összecsapáson a gól nélküli első félidőt követően az Everton az 56. percben szerzett vezetést Ross Barkley révén, az angol támadó középpályás 20 méterről nagyszerűen lőtt a jobb alsóba – ez pedig később a győztes gólt is jelentette.

Batshuayi győztes gólja

Barkley találata

Premier League, 37. forduló

Everton – Watford 1-0 (0-0)

West Bromwich – Chelsea 0-1 (0-0)

Szombaton játsszák

13.30: Manchester City – Leicester City

16.00: AFC Bournemouth – Burnley

16.00: Middlesbrough – Southampton

16.00: Sunderland – Swansea City

18.30: Stoke City – Arsenal

Vasárnap játsszák

13.00: Crystal Palace – Hull City

15.15: West Ham United – Liverpool

17.30: Tottenham Hotspur – Manchester United

Olvasói sztorik