Nemzetközi foci

Rooney elmondta, hol akarja folytatni

Az utóbbi hetekben rengeteg pletyka megjelent azzal kapcsolatban, hogy a Manchester United ikonja, Wayne Rooney a kevés játéklehetőség miatt a nyáron valószínűleg Kínába igazol. A 31 éves támadó minden sorozatot figyelembe véve csak 22 mérkőzésen lépett pályára kezdőként a Unitedben, ügynöke az év elején pedig Kínába repült, hogy ottani iránta érdeklődő klubokkal tárgyaljon egy esetleges átigazolásról.

A csütörtöki, Celta Vigo elleni Európa-liga elődöntő visszavágó előtti sajtótájékoztatón nyilatkozva Rooney azonban elárulta, zavarja, hogy José Mourinho irányítása alatt nem kapott annyi játéklehetőséget kezdőként, de a nyártól meg akarja hosszabbítani 13 éves tartózkodását az Old Traffordon

– 13 éve ehhez a klubhoz tartozom, így természetesen játszani szeretnék. Erre az újságírók azt kérdezték tőle, hogy “itt?”, amire így felelt: – Természetesen.

– A futball változik. Egy karrier során különböző kihívások merülnek fel. Többet akarok játszani, de megpróbáltam a pályán és azon kívül is a csapat segítségére lenni. Természetesen mindenki játszani akar minden mérkőzésen. Nekem meg kell próbálnom élni az esélyemmel, amikor kínálkozik. Megpróbálom a lehető legjobb teljesítményemet nyújtani a csapatért – tette hozzá Rooney.

Olvasói sztorik