Nemzetközi foci

Londonban is jól járnak a Juventus sikereivel

Ha tarolnak a torinóiak, Cuadrado vételi ára közel a duplájára is emelkedhet.

Az előző szezont kölcsönben a Juventusban lehúzó Juan Cuadrado az idény végén ugyan visszatért Londonba, a Chelsea-hez, de annyira Torinóban akarta folytatni a pályafutását, hogy a Kékek új vezetőedzőjének, Antonio Conténak nem volt más választása, mint visszaengedi a Juventushoz a kolumbiai szélsőt – aki így ősztől már újra fekete-fehér szerelésben cikázott a pályán.

Bár papíron ismét csak kölcsönbe került az olaszokhoz Cuadrado, a szerződés megfogalmazása szerint ez a gyakorlatban majdhogynem eladást jelentett: a Juventus ugyanis Cuadrado hátralévő chelsea-s kontraktusának idejére, vagyis a következő három szezon mindegyikére öt-öt millió euróért veszi kölcsön a kolumbiait – 15 millió eurót fizetve így a Chelsea-nek a játékos szerződésének lejártáig.

Igen ám, de a megállapodásban többféle bónusz is szerepel: a pályára lépési díj mellett a hazai és a nemzetközi porondon elért sikerei után is nő az olasz klub által az angoloknak fizetett összeg – a legtöbbet egy esetleges BL-győzelemmel emelkedne az ár, amelytől már csak egy lépés választja el a Juventust. Ha a szerződésben foglaltak minden pontja teljesül, akkor Cuadrado “vételi ára” akár 29 millió euróra is emelkedhet.

Olvasói sztorik