Nemzetközi foci

Európa Liga: a Manchester United és az Ajax jutott be a döntőbe – VIDEÓ

A Vörös Ördögök paprikás meccsen ejtették ki a Celtát, a holland csapat előnye a vereség ellenére kitartott Lyonban.

Kedden és szerdán eldőlt, hogy a Bajnokok Ligájában a Juventus és a Real Madrid csap majd össze egymással a döntőben, csütörtök este pedig arra is fény derült, melyik két csapat játssza a finálét az Európa Ligában: az Ajax a hazai pályán kiharcolt nagy előnyét próbálta megóvni a Lyon otthonában, míg a Manchester United egy idegenbeli siker után fogadta az Old Traffordon a Celta Vigo együttesét.

Hiába támadott becsülettel, a tetemes, háromgólos hátrányból induló Lyon helyzete az első félidő derekán még reménytelenebbé vált: Dolberg egy pimasz átemeléssel mattolta Lopest, így a franciáknak már a hosszabbítás kiharcolásához is négy gólt kellett lőniük. Az első félidő hajrájában ennek legalább az esélyét megteremtették, hiszen Lacazette a 45. és a 45+1. percben is betalált, de a második félidőben – bár az utolsó percekbe emberelőnybe került – “csak” a csereként beállt Ghezzal lőtt gólt, ez pedig nem volt elég a franciák továbbjutásához.

Dolberg vezető gólja

Lacazette egyenlítése

Lacazette ismét, egy perccel később

Ghezzal fejese

Európa Liga, elődöntő (visszavágó)

Olympique Lyon – Ajax Amsterdam 3-1 (2-1)
Lyon: Lopes – Rafael, Diakhaby, N’Koulou, Morel (Rybus, 75.) – Gonalons, Tolisso – Cornet, Fekir, Valbuena (Ghezzal, 77.) – Lacazette.
Ajax: Onana – Veltman (Tete, 64.), Sanchez, De Ligt, Viergever – Ziyech, Schone (van de Beek, 58.), Klaassen – Younes (Kluivert, 82.), Traore, Dolberg.
Gólszerzők: Lacazette (45, 45+1.), Ghezzal (81.) illetve Dolberg (27.)
Kiállítva: Viergever (84.)
Továbbjutott: az Ajax, 5-4-es összesítéssel.

A Manchester United 1-0-s előnyről várhatta a hazai visszavágót a Celta Vigo ellen, és a várakozásoknak megfelelően innen már nem is bukta el a továbbjutást a Mourinho-legénység. Igaz, ez nem sokon múlott: bár a mérkőzésen a spanyol csapat játszott enyhe fölényben, gólt Fellaini révén a Vörös Ördögök szereztek először, ám a hajrában egyenlített a Celta, egy gólra kerülve a továbbjutástól – a paprikásra sikeredett, két kiállítást is hozó utolsó perceket azonban végül megúszták az angolok.

Fellaini fejese

Roncaglia bólintása

Bailly és Roncaglia kettős kiállítása

Európa Liga, elődöntő (visszavágó)

Manchester United – Celta Vigo 1-1 (1-0)
MU: Romero – Valencia, Bailly, Blind, Darmian – Fellaini, Herrera, Pogba – Lingard (Rooney, 86.), Mhitarjan (Carrick, 77.), Rashford (Smalling, 89.).
Celta: Alvarez – Mallo, Cabral, Roncaglia, Jonny – Wass (Jozabed, a szünetben), Radoja (Bongoda, 68.), Hernandez – Aspas, Sisto (Beauvue, 80.), Guidetti.
Gólszerzők: Fellaini (17.) illetve Roncaglia (85.)
Kiállítva: Bailly (88.) illetve Roncaglia (88.)
Továbbjutott: a Manchester United, 2-1-es összesítéssel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik