Nemzetközi foci

Már most retteghet a volt manchesteri Fábio következő csapata

Kudarc kudarc hátán.

Egykoron a Manchester United nagy reménységének számított a még mindig csak 26 esztendős balbekk, Fábio. A kétszeres brazil válogatott játékos 2008 és 2014 között 22 bajnokin lépett pályára a “vörös ördögöknél”, de sosem tudta igazán beverekedni magát a csapatba, így 2012-13-ban előbb kölcsönbe (a QPR-hoz), majd egy évvel később végleg távozott.

2013-ban talán még nem is gondolta, hogy a kiesőknél papíron jóval erősebb kerettel bíró, a Premier League-től mégis nagyon simán, tökutolsóként búcsúzó Queens Park Rangersszel milyen lavinát indít el.

A United után, 2014. januárjában ugyanis a Cardiff Citybe igazolt a brazil. Abba a Cardiffba, amely újoncként igyekezett megragadni a ligában – sikertelenül, ugyanis a 2013-14-es szezon végeztével a Norwich City és a Fulham mögött a walesi csapat búcsúzott utolsó helyen az élvonaltól.

És ezzel még nincs vége: két szezonnyi Championship után ugyanis a 2015-16 végén a másodosztályban feljutást ünneplő Middlesbrough-t választotta, így visszatérhetett a Premier League körforgásába. Az eredményt pedig ismerjük, a ‘Boro Fábióval a soraiban különösebb izgalmak nélkül búcsúzott – immáron matematikailag is – az első osztálytól.

A slusszpoén már csak az lenne, ha a Sunderland a következő három mérkőzésén lefaragná négypontos hátrányát a Middlesbrough-val szemben (ők már csak kétszer játszanak), így Fábio harmadszor is utolsó helyezettként esne ki csapatával a Premier League-ből…

Olvasói sztorik