Nemzetközi foci

Nem tudta megmenteni a Sunderlandet, most a Crystal Palacé lehet Defoe

A csapat góljainak több mint a felét lőtte az évadban a veterán csatár.

Visszatérhet Londonba, csak nem a Tottenham csapatához a nyáron a Sunderland 34 éves gólgyárosa, Jermain Defoe. A veterán támadó egészen hihetetlen statisztikát produkál az idény során: az utolsó helyen, elsőként kizúgó gárda góljainak több mint felét, egész pontosan 53%-át (15-öt a 28-ból) lőtte eddig.

Bár Defoe-t még így is megelőzik heten a góllövőlistán (Lukaku, Kane, Diego Costa, Sánchez, Agüero, Alli, Ibrahimovic), az átigazolási keresletre természetesen nem lehet panasza a csatárnak – egyelőre a Crystal Palace tűnik befutónak.

Ehhez elsősorban az kellene, hogy a pocsék formában lévő Palace megőrizze Premier League-tagságát. A piros-kékek jelenleg négy pontra és két pozícióra vannak a kiesőzónától.

A gárda menedzsere, Sam Allardyce szinte biztosra veszi, hogy amennyiben ez így alakulna, sikerülne szerződtetniük Defoe-t, akivel egyébként már dolgozott is együtt az előző idény során, amikor bent tartotta a Sunderlandet az élvonalban.

Jermain Defoe, aki márciusban az angol válogatottba is behívót kapott, mi több, gólt is lőtt, az ESPN FC értesülései szerint már aktiválta szerződése kilépési záradékát, amely abban az esetben volt kihasználható, ha a csapat búcsúzik a Premier League-től. Mivel ez megtörtént, a Sunderland egy petákot sem lát majd legjobb csatárából.

Olvasói sztorik