Nemzetközi foci

Kiakadt az elnök: a Premier League tönkreteszi a futballt!

Az Accrington Stanley menedzsmentjének tagja nyilvános tweetben ment neki a PL-nek.

Alaposan felhúzta magát a Premier League gazdagságán és valóságtól elrugaszkodott fizetésein az Accrington Stanley elnöke, Andy Holt. Az angol negyedosztályú klub vezetője konkrétan Zlatan Ibrahimovic szerződése és az ügynöki díjak miatt fakadt ki.

Újságírók szerint a svéd klasszis heti több mint 350 ezer fontot keres a Unitednél; míg Paul Pogba ügynöke, Mino Raiola nem kevesebb mint 41 millió fonttal (!) lett gazdagabb kliense 2016 nyári átigazolásának köszönhetően.

– Hajtsátok le a fejeteket szégyenetekben! – kezdte, majd betaggelte a Premier League hivatalos Twitter-fiókját.

– Az angol futball meggyalázása vagytok. Nagyvonalúságotok tönkreteszi a piramisrendszert és az angol válogatottat. Nagyvonalúságotoknak kellene a szurkolók dühének középpontjában lennie. Ti teszitek tönkre a játékot, nem a tulajdonosok – írta.

Holt mérceként a saját klubja költségvetését hozta fel.

– Mi kevesebb mint évi 2,2 millió fontból működtetjük a klubot. EZ a gond az angol futballal. Az ennek az ügynöknek kifizetett pénz majdnem a kétszerese annak, amit a teljes League Two [angol negyedosztály – a szerk.] kap. ÉBREDJETEK FEL! A Football League [a másodtól a negyedosztályig terjedő angol ligarendszer – a szerk.] olyan, mint egy éhező zsellér, aki morzsákért könyörög az asztalotoknál. A tulajdonosok talán tönkretesznek klubokat, ti tönkreteszitek a játékot – írta Holt.

Az Accrington Stanley a negyedosztály 13. helyén végzett 2016-17-ben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik