Nemzetközi foci

Fél évvel a tragédia után újra Medellínben a Chapecoense

Fél évvel a csapatot sújtó repülőgép-szerencsétlenség után visszatért a kolumbiai Medellínbe a Chapecoense csapata.

A brazil együttes a dél-amerikai Szuperkupa-párharc szerdai visszavágójára érkezett, az április 5-én rendezett első mérkőzésen hazai pályán 2-1-re legyőzte az Atlético Nacionalt.

A Chapecoense gépét kettős tűzoltó vízsugárral fogadták a repülőtéren, s a helyi szurkolók lelkesen üdvözölték a vendégek küldöttségét.

„Egy szörnyű sorscsapásból egy nagy barátság bontakozott ki, mi már mindörökre testvérek leszünk” ‒ jelentette ki a keddi ünnepségen Federico Gutierrez polgármester.

A Chapecoense decemberben a Nacional elleni Copa Sudamericana-döntőre utazott, amikor repülőgépe – vélhetően a kifogyott üzemanyag miatt – röviddel a leszállás előtt lezuhant Medellín közelében. A klub 19 játékosa hunyt el a 71 áldozattal járó szerencsétlenségben. Később a kolumbiai egyesület kezdeményezésére a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség a Chapecoensét nyilvánította a második számú kontinentális kupasorozat győztesének.

A két gárda mostani párharca a Recopa Sudamericanáért folyik, ugyanis az Atlético Nacional tavaly júliusban elhódította a Libertadores Kupát. A visszavágóra a tragédia hat túlélője közül négyen elutaztak: a játékosok közül Jackson Follmann, Alan Ruschel és Neto, továbbá Rafael Henzel rádiós újságíró.

Olvasói sztorik