Nemzetközi foci

Jó hír: teljes kerettel készül az U17-válogatott a sorsdöntő meccsre

Feröer lesz az ellenfél kedden.

A horvátországi U17-es Európa-bajnokságon szereplő magyar korosztályos válogatott kedden a Feröer-szigetek együttese ellen harcolhatja ki a negyeddöntőbe jutást – írja az MLSZ honlapja.

A Szélesi Zoltán vezette magyar csapat a franciák elleni bravúros, 3-2-re megnyert Eb-nyitányt követően 1-1-es döntetlent játszott Skócia ellen, így négy ponttal, jó helyzetben várja a Feröer-szigetek elleni csoportmérkőzést. A mieink jelenleg a második helyen állnak a csoportban, de az éllovas skótokra a franciák várnak kedden, így a feröeriek elleni győzelem nemcsak továbbjutást, hanem akár a csoportgyőzelmet is jelentheti.

A csapat ennek megfelelően ugyanolyan komolyan veszi a találkozót, mint az első két mérkőzést, szó sincs arról, hogy könnyelműen készülne a 0-9-es gólkülönbséggel álló északi együttesre.

– Az eddigi eredmények alapján esélyesként léphetünk pályára, de a győzelemért sokat kell tenni, egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk – mondta az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán. – Nem szabad könnyelműen venni a meccset, ugyanolyan hozzáállással kell futballoznunk, mint az előző két csoportmérkőzésen. A feröeriek tapasztalatszerzésre használják ki az Európa-bajnokságot, elsősorban a védekezésre koncentrálnak mérkőzéseiken, várhatóan ebben nem lesz változás ellenünk sem. A skótok megszenvedtek ellenük, egy órán keresztül nem tudták feltörni a védelmüket, miközben a feröeriek kétszer is helyzetbe kerültek, védésre kényszerítve az ellenfél kapusát. A Lucko-stadionban meglehetősen szűk a pálya, ez riválisunknak kedvez, könnyebben be tud majd tömörülni kapuja előtt. Éppen ezért türelmesen, de gyorsan kell játszanunk, meg kell mozgatni az ellenfél játékosait, ezzel területet nyerni, ehhez pedig fontos lesz a megfelelő labda nélküli mozgás. A játékosok két meccsel a lábukban kissé már fáradtabbak, de be kell vállalni a sok mozgást, és akkor megfelelő koncentrációval megnyerhetjük a mérkőzést.

Majnovics Martin, a válogatott bal oldali védője is elismerte, hogy érezte már frissebbnek is magát, de meggyőződése szerint a kedd délutáni mérkőzésre mindenki készen áll majd a találkozóra.

– Egyáltalán nem úgy készülünk, hogy máris továbbjutottunk a csoportból, mindent meg fogunk tenni a győzelemért Feröer elleni – fogalmazott Majnovics Martin. – Gyors, egy-két érintős játékkal kell megpróbálni legyőzni ellenfelünket, mélységi indításokkal, egy az egy elleni játékkal, és megfelelő labdanélküli mozgással feltörhetjük a feröeri védelmet. Két mérkőzés után már érzünk némi fáradtságot, de nagy hangsúlyt fektetünk a regenerációra, biztos vagyok benne, hogy kedden mindenki százszázalékos állapotban lép pályára.

A kerettagok közül mindenki bevethető, immár az első két meccset bokasérülése miatt kihagyó Szoboszlai Dominik is a többiekkel készül, és bevetésre vár. A Feröer-szigetek elleni mérkőzés kedden 16 órakor kezdődik a zágrábi Lucko-stadionban.

Olvasói sztorik