Nemzetközi foci

Három köténygóllal majdnem bajnok a Chelsea – VIDEÓ

A londoniak a Middlesbrough-t is legyőzték, amely így kiesett a Premier League-ből.

A 36. forduló zárómeccsét rendezték hétfő este az angol Premier League-ben. Az éllovas Chelsea a kiesőjelölt Middlesbrough-t fogadta.

A bajnoki címre pályázó együttes nem bízta a véletlenre: Diego Costa révén a 23. percben szerzett vezetést (kötényben tette el a kiszolgáltatott helyzetben lévő kapusnak a labdát), majd tíz perccel később Marcos Alonso duplázta meg az előnyt (Guzan kapus szempontjából jóval csúnyább köténnyel lett 2-0).

Egészen a 65. percig bírta az első két találatnál komoly hibát vétő Boro-védelem, aztán újra kapitulált: egy újabb védelmi megingást újabb kötény követett, Matics góljával már 3-0 állt az eredményjelzőn. Ez is lett a vége, 3-0-s győzelmet aratott a Chelsea.

A „kékek” 84 ponttal vezetik a bajnokságot, már csak a szintén 35 meccset játszó városi rivális Tottenham (77 pont) érheti utol őket. Amennyiben hátralevő három bajnokijából egyet megnyer a Chelsea vagy egyet elveszít a Tottenham, akkor Antonio Conte csapata bebiztosítja bajnoki címét. A Middlesbrough maradt 28 pontos: két bajnokija van hátra, hátránya hét pont a még bennmaradó Swansea mögött, így eldőlt, hogy búcsúzik az élvonaltól.

Costa (1-0)

Alonso (2-0)

Matics (3-0)

Olvasói sztorik