Nemzetközi foci

Profiligát alakítottak a világ második legnagyobb országában

Jövőre elrajtol a kanadai Premier League.

Immár a világ második legnagyobb országának, Kanadának is van saját profi labdarúgó-bajnoksága, miután a szövetség hivatalosan is kimondta a Premier League létrehozását. A bajnokság minden bizonnyal jövőre.

A foxsports.com beszámolója szerint fontos, hogy az amerikai profiligákra jellemző korlátozásokkal és szabályozásokkal a kanadai PL-ben nem kell megküzdeniük a kluboknak, ezáltal könnyebbé válik új csapatok alakítása országszerte.

A kanadai Premier League létrehozásával a Montreal Impact, a Vancouver Whitecaps és a Toronto FC nem hagyja el az MLS-t, továbbra is ez lesz Kanada három legkiválóbb klubja. A juharleveles ország új bajnoksága tulajdonképpen az említett három élcsapat alatti másodosztályt jelenti majd.

Az viszont lehetséges, hogy az FC Edmonton és az Ottawa Fury – előbbi jelenleg a NASL-ben, utóbbi pedig az USL-ben játszik ‒ a továbbiakban a kanadai Premier League-ben szerepel majd.

Még sok munka vár az új bajnokság szervezőire ‒ további csapatokat kell találniuk, ki kell dolgozniuk a menetrendet, a szabályokat, stb. ‒, de jövő minden bizonnyal útjára indulhat a labda!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik