Nemzetközi foci

Neymart balett-táncoshoz hasonlította az edző

Luis Enrique szerint három dudás is jól megfér együtt a barcelonai csárdában.

Lionel Messi, Luis Suárez és Neymar is betalált a Villarreal hálójába szombaton, amikor a címvédő FC Barcelona 4-1-re győzött a spanyol élvonal 36. fordulójában. Mindez arra ösztönözte Luis Enrique vezetőedzőt, hogy ismét alaposan megdicsérje az MSN fantázianevű triót.

„Nagyon fontos ez a győzelem, mert nehéz meccs volt, és nagy szükségünk van a pontokra. Kezdettől fogva sokat voltunk játékban, de a második félidőben ritmust váltottunk. Ellenfelünk visszaállt, javarészt védekezett, de jól megoldottuk a feladatot” – nyilatkozta.

„Évekkel ezelőtt vagy ezerszer hallottuk, hogy ne legyen egynél több gólzsák a csapatban. Amikor Neymar megérkezett, sok kritikus azt mondta, nem jó, ha két dudás van egy csárdában. Most pedig három van a támadósorunkban, és remekül haladunk velük. Nem tudom, hogy ők-e a világ legjobbjai, de valószínűleg igen. Az embernek semmit nem szabad csinálnia, csak élvezni őket.”

„Neymar futballértelmezése teljesen más, mint bárkié. A labdarúgást művészetnek érzi és mindenki számára élvezetesen csinálja. Nincs is időm nézni és megérteni a trükkjei többségét. A mozgása gyakran olyan, mint egy balett-táncosé, ezek nem csak egyszerű cselek. Gyönyörű, hatékony és látványos, amit csinál” – mondta Luis Enrique.

Olvasói sztorik