Nemzetközi foci

Moratának eszében sincs távozni

Több játéklehetőségre vágyik, de a Real Madridnál marad a csatár.

Álvaro Morata két gólt szerzett szombat este a Granada otthonában, a mostani szezonban pedig már húsznál tart. A meccs után elismerte, hogy kevesebbet játszott, mint amennyit szerette volna, de állítása szerint esze ágában sincs távozni.

„Nincs szükségem rá, hogy meggyőzzem magamat. Szeretnék bajnokságot és Bajnokok Ligáját nyerni. Nehéz lesz, de ha megnyerjük az összes további meccsünket, akkor mindkét versenyben a legjobbak leszünk. Minden mérkőzésen szeretnék játszani, mint mindenki más. Mindig hozzá szeretnék járulni a sikerhez, gólt akarok szerezni, de vannak olyan időszakok, amikor ez nem lehetséges. Kevesebb lehetőséget kapok, mint reméltem, de mindig készen állok, amikor az edzőnek szüksége van rám, és ez a legfontosabb” – nyilatkozta Morata.

Hozzátette: a szurkolók nála sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonítanak annak, hogy több gólt szerzett, mint Benzema. „Nem gondolok arra, hogy több gólt lőjek, mint egyik vagy másik csapattársam. Csak a gólszerzés a fontos, most húsznál tartok, ami jó szám” – fogalmazott.

Morata szerint a sors rendeltetése, hogy minden bizonnyal Real Madrid‒Juventus döntő lesz a BL-ben, tehát ismét korábbi klubja ellen játszhat. Beszélgetett Diego Simeonéval, az Atlético Madrid vezetőedzőjével a Bernabéu-stadionban, de az elhangzottaknak állítólag semmi köze nem volt a focihoz, csak viccelődtek.

Olvasói sztorik