Nemzetközi foci

Remek hírt kapott Messi és az argentin szövetség

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) négyről egymeccsesre csökkentette Lionel Messi eltiltását, így a Barcelona sztárja pályára léphet az argentin válogatott soron következő világbajnoki selejtezőin.

– A fellebviteli bizottság hatályon kívül helyezte a fegyelmi bizottság döntését annak ellenére, hogy előbbi tagjai is úgy gondolják, Messi viselkedése nem volt megfelelő. Nem áll azonban rendelkezésre elég bizonyíték ahhoz, hogy az ítéletet helyben hagyjuk – áll a nemzetközi szövetség nyilatkozatában.

Messi azért kapta a büntetést, mert a Chile ellen március 23-án 1-0-ra megnyert világbajnoki selejtezőn szidalmazta az egyik partjelzőt, majd nem volt hajlandó kezet fogni vele. Bár a találkozót vezető brazil bíró jegyzőkönyvébe nem került be az eset, a FIFA vizsgálatot indított a győztes gólt büntetőből megszerző Messi ellen.

Messi egy mérkőzést kihagyott az eltiltás miatt: akkor csapata 2-0-ra kikapott Bolíviában.

Argentínának nagy szüksége van Messi játékára, mivel csak a dél-amerikai selejtezőcsoport ötödik, pótselejtezős helyén áll. Legközelebb augusztus 31-én, Uruguayban lép pályára.

Messi így tehát pályára léphet a sorsdöntőnek ígérkező Uruguay, Venezuela és Peru elleni mérkőzéseken. Ezentúl a tízezer svájci frankos büntetést semmissé nyilvánította a FIFA.

Olvasói sztorik