Nemzetközi foci

Nem szerez gólt, nem lesz nyári szünete a csatárnak

16 meccs, 0 találat a Premier League-ben.

“Ez a formába hozás időszaka” – halljuk rengetegszer a magyar sportsajtóban edzőktől, játékosoktól.

Nos, Saido Berahino is ilyesmi időszakon mehet át, de igencsak elnyúlik. A 2014-15-ös idényben a West Bromwich színeiben 20-21 éves korában 14-szer eredményes burundi születésű támadó 2015-16-ban már csak négyszer talált be, idén pedig – írd és mondd – egyetlen egyszer sem.

Hozzátesszük, az ősszel erre nem sok lehetősége volt, hiszen a pocsék hozzáállásáról is ismert játékost mindössze négyszer, összesen 245 percig vetette be edzője, ám a télen klubot váltott (csaknem 14 millió euróért) és azóta a Stoke City szurkolóit boldogítja.

Azaz csak boldogítaná, hiszen a lehetőséget hellyel-közzel megkapja a “fazekasoktól” (12 meccs, 692 perc), ám találata egyelőre nincs – összességében utoljára 2016 februárjának végén ünnepelhetett bármilyen sorozatban.

Mark Hughes, a Stoke City menedzsere elárulta: Berahino nem pihen a nyáron.

– Saidónak tennie kell tovább a dolgát. Nagyon közel van ahhoz, hogy megtörje balszerencséjét. A következő szezonban már a legjobbját fogja hozni. Ezen a nyáron nem lesz szünete, szeretné, ha készen állna a bajnokságra – ez mutatja az elkötelezettségét.

Olvasói sztorik