Nemzetközi foci

Szinte biztos: Sousa távozik a Fiorentinától a nyáron

A korábbi Videoton-tréner helyére olaszt keres a klub.

A Fiorentina szurkolói már a 2015-16-os, ötödik hellyel záruló Serie A idényt is kissé csalódásnak értékelték. A Paulo Sousa által irányított csapat jó kezdés után a második félévre teljesen visszaesett, így a BL-álmok is odalettek.

A mostani szezonban azonban ennél is jelentősen gyengébben szerepelnek a “violák”, jelenleg csak 8.-ak. Bár ez a pozíció már nemigen forog veszélyben, a firenzeiek természetesen nem hátra, hanem előre tekintgetnének. A 6. helyen álló Milan csak négy pontra van a Fiorentinától, amely négy forduló alatt kényelmesen befogható – főleg, hogy a Milan és a 7. Inter összesen egyszer nyert az elmúlt öt forduló alatt – és bár ez a Coppa Italia miatt szintén EL-helyezést érne, összességében nem elégedettek Sousa csapatának teljesítményével (a csapat legutóbb a kiesés ellen igen reménytelenül küzdő Palermótól kapott ki simán).

Nem véletlen, hogy Paulo Sousa, a Videoton egykori vezetőedzője minden valószínűség szerint a nyáron elhagyja a csapatot. A portugált Pantaleo Corvino sportigazgató sem dicsérte legutóbb.

– A Palermo elleni meccs, csakúgy, mint a Borussia Mönchengladbach elleni utolsó 45 perc karrierem legrosszabb futballélményei között lesz majd [a németek ellen a Fiorentina idegenben nyert, majd hazai pályán 2-0-ra vezetett, mielőtt Stindl szépített a 44. percben, de a 60. percre már 2-4 volt az állás, a firenzeiek pedig kiestek az Európa Ligából – a szerk.] – nyilatkozta Corvino.

– Két szörnyű meccs volt az számomra, mert a szurkolók csalódottságára gondoltam, főként a szicíliai találkozón – tette hozzá.

Azért nem ken mindent a portugál edzőre.

– Sousa? Mi is követtünk el hibákat, ő is megteheti, ahogy a csapat is megtette már. Ezzel együtt el kell majd valahogy bírálunk az idényt, de minden aspektust figyelembe véve, nemcsak egyéneket. Több mint 100 pontot szerzett a csapattal két évad alatt. A szezon végén értékelünk majd – mondta, de aztán nagyjából el is döntötte a kérdést.

– Egy olyan Fiorentinát akarunk létrehozni, amelynek olasz edzője van és akinek megvannak az adottságai és ötvözi a tapasztalatot a fiatalsággal nyilatkozta.

A szurkolókkal ellentétben ő nem fogja fel teljes kudarcnak az idényt.

– Már 55 pontot gyűjtöttünk, ezt nem lehet kudarcnak nevezni. Miért is tennénk, azért, mert elvesztettünk egy fontos meccset? Néha egy jó sorozat a BL-be juttat, egy kimaradt helyzet pedig 8.-nak süllyeszt. Rossznak megítélni az idényt nem helyes. Egy pontra vagyunk az Intertől, amelyet a bajnoki címre építettek és néhányra a Milantól. Az 5. Atalanta olyan, mint egy meteor, csakúgy, mint a Sassuolo az előző idényben – zárta az interjút a Radio Brunónak.

Olvasói sztorik