Nemzetközi foci

A tréfamester Szalai reméli, rúg még gólt a bajnoki hajrában

„Voltak idők, amikor nem mutathattam meg, mire vagyok képes."

Szalai Ádám remek szezont fut a TSG 1899 Hoffenheimmel, különösen igaz ez a második félidőkre. A magyar csatár már hét gólnál jár a Bundesligában, ezzel a csapat harmadik legeredményesebb játékosa. A klub hivatalos honlapján adott nyilatkozatában Szalai arról is beszélt, mi teszi őt és a csapatot erőssé.

– Mindig tudtam, hogy mire vagyok képes és miért vagyok itt, persze voltak idők, amikor nem volt lehetőségem mindezt megmutatni. Ugyanakkor az egész szezonban, minden tréningen keményen készültem, a szakmai stábtól kapott visszajelzések is erre ösztönöztek.

Szalai elárulta: szerencsésnek érzi magát azért, hogy már hét gólnál jár a bajnokságban, de kiemelte: reméli, a szezon utolsó mérkőzésein is eredményes tud még lenni.

– A csapatunk nagyon szervezett, mindenki tudja, mi a feladata. Jó érzés, hogy minden játékos száz százalékosan szeretné teljesíteni a maga feladatát, láthatjuk, ebből milyen csapateljesítmény jön ki. A szezonunk sikeres, de a nagy hajrában még néhány pontot bezsebelhetünk.

A magyar támadó azt is elárulta: az öltözőben és az edzéseken is ő az egyik elsőszámú tréfamester – szereti tréfával és jó viccekkel megtölteni a hétköznapokat, amire úgy tűnik, társai is vevők…

Olvasói sztorik