Nemzetközi foci

Messi nem próbálja megvédeni magát a FIFA előtt

Videobeszélgetésben mondhatná el védőbeszédét a négymeccses eltiltás kapcsán, de egyelőre nem vállalta.

Úgy festett, hogy Argentína márciusban végre sínre kerül a dél-amerikai vb-selejtezőzóna küzdelmeiben, hiszen hosszas szenvedés után újra kijutó helyre kerültek, amikor 1-0-ra megverték a fő rivális Chilét. Csakhogy a csapat legnagyobb sztárja, Lionel Messi – aki a győztes tizenegyest rúgta azon a találkozón – a meccs hajrájában felhúzta magát egy számára nem kedvező játékvezetői ítéleten és hevesen kiosztotta a brazil sporit.

Nem kellett volna. Pár nappal később a FIFA ugyanis négymeccses eltiltással sújtotta az ötszörös aranylabdást, aki így az akkor hátra lévő öt selejtezőből az utolsót kivéve mindet ki kényszerült hagyni.

A megzavarodott argentinok a következő meccsen óriási meglepetésre nagyon sima, 2-0-s vereséget szenvedtek a kijutás szempontjából teljesen outsider Bolívia otthonában, így ismételten kicsúsztak az első négyből.

Messi a négy meccsből tehát egyet már letöltött, de nagyon nem mindegy, hogy a következő három találkozón pályára léphet-e.

Az eltiltás ellen az argentin szövetség fellebbezett, a FIFA pedig a héten videobeszélgetést ajánlott fel Messi számára, hogy elmondhassa az ő verzióját.

A Marca beszámolója szerint viszont az argentin meglepetésre ezt nem vállalja, más utat keres majd igazának bizonyítására. Messi csütörtökön a csapattal edzett és készült a Villarreal elleni sorsdöntő bajnokira.

Olvasói sztorik