Nemzetközi foci

Két magyar származású játékost is beszavazhat a Bundesliga Év Csapatába

Herthások is akadnak a jelöltek között.

Három fordulóval a Bundesliga 2016-17-es idényének zárása előtt már nemigen történhet olyan esemény, amely felborítaná az eddigi erőviszonyokat – főleg, hogy már a bajnoki cím sorsa is eldőlt -, ezért a német bajnokság marketingcsapata meghirdette a szezon álomcsapatának szavazását.

Az opciók között nem szerepel minden játékos, így echte magyar sem került be, de a posztonként 3 – összesen tehát 33 – labdarúgó közül így is van kit támogatnunk nemzetiségi alapon és persze fantasztikus teljesítményük miatt.

A középhátvédek között “egymás ellen” versenyez két magyar származású labdarúgó, a Bernd Storck által a magyar válogatottba csábított (de a lengyelekkel és a németekkel is kacérkodó) lipcsei Willi Orban; illetve a magyar származásáról nemrég valló, már német válogatott Hoffenheim-bekk, Niklas Süle.

Magyar szemmel nézve még további két poszton is érdekes jelölt akad: a másik középhátvéd-helyre ugyanis Mats Hummelsszel szemben a Dárdai Pál-vezette Hertha amerikai bekkje, John Anthony Brooks is kandidál; míg a jobbhátvédeknél a schalkés Kolasinac és a kölni Hector ellenfele a szintén herthás Marvin Plattenhardt.

Szavazni ezen a linken lehet május 21-ig.

Olvasói sztorik