Nemzetközi foci

EL: Rashford szabadrúgásgóljával nyert az MU Spanyolországban – VIDEÓ

A Celta Vigo kapusa több nagy védést is bemutatott, de a pontrúgásnál tehetetlen volt.

Európa Liga, elődöntő (első mérkőzés)

Celta Vigo – Manchester United 0-1 (0-0)
Vigo, Balaídos Stadion. Játékvezető: Karasev (orosz).
Celta: Alvarez – Mallo (Beauvue, 91.), Cabral, Roncaglia, Castro – Wass (Jozabed, 74.), Radoja, Hernandez – Aspas, Guidetti – Sisto. Vezetőedző: Eduardo Berizzo.
MU: Romero – Valencia, Bailly, Blind, Darmian – Herrera, Fellaini, Pogba –
Mkhitaryan (Young, 78., Smalling, 89.), Rashford (Martial, 81.), Lingard. Vezetőedző: José Mourinho.
Gólszerző: Rashford (67.)

A sorozat legnagyobb esélyeseként számon tartott, de a rengeteg sérülés és a sorozatterhelés miatt meglehetősen tartalékosan kiálló Manchester United a Celta Vigo otthonában lépett pályára az Európa Liga elődöntőjének első mérkőzésén.

A találkozó elején nem estek egymásnak a csapatok, az első helyzetecskéig egészen a 13. percig kellett várni: ekkor Wass fejelt mellé egy beadást – méterekkel. A dán csatár az első félidő feléhez érve is célba vette Romero kapuját, ezúttal lábbal, de az eredmény nem változott, a manchesteri hálóőr pulzusa ettől a kísérlettől sem emelkedett meg túlságosan. A túloldalon viszont Rashford a meccs első igazi helyzetével a szívbajt hozta a spanyol drukkerekre: parádés tekerését Álvarez bravúrral hárította. A játékrész hajrájában előbb Mhitarjan beadásáról maradt le centikkel Lingard, majd Pogba bombáját védte ismét remekül a Vigo saját nevelésű kapusa.

A szünet után előbb Pogba távoli lövése okozott riadalmat, később a túloldalon Aspas fejese – de mindkét kísérlet célt tévesztett. A 60. percben Romerónak is akadt védenivalója, Sisto megpattanó lövésénél kellett észnél lennie az MU kapusának. Hét perccel később a Manchester United megszerezte a vezetést: Rashford elemi erővel vágta a földreviteléért megítélt szabadrúgást a kapu jobb oldalába (0-1). A hajrába fordulva Lingard duplázta meg kis híján az angolok előnyét, de lövése milliméterekkel elkerülte a kaput, ahogy Pogba szabadrúgása sem talált célt. A mérkőzés vége a győzelem ellenére sem alakult szerencsésen Mourinho csapata számára: a tengernyi sérült mellé egészen biztosan feliratkozott a csereként beállt, majd nem egész tíz perccel később kényszerből lecserélt Young – ráadásul Rashford is erősen húzta a lábát a pálya elhagyásakor…

Álvarez óriási védése az első félidőben

A másodikban viszont Rashford túljárt a kapus eszén

Olvasói sztorik