Nemzetközi foci

A holland tréner nem titkolózik:„A vágyam, hogy Barca-edző legyek”

Vezetőedzőként térne vissza egykori sikerei színhelyére Koeman.

Az angol Premier League-ben szereplő Everton jelenlegi menedzsere, Ronald Koeman a Telegraphnak adott interjújában beszélt edzői ambícióiról. Mint ismert, a korábbi világklasszis védő hat éven keresztül – 1989 és 1995 között – játszott a Barcelonában, célja pedig, hogy edzőként visszatérjen a Nou Campba.

– Mindenki tudja, hogy a Barcától jöttem, imádom a klubot, ott váltam játékossá és felnőtt emberré. Profi vezetőedzőként két álmom van, az egyik, hogy a holland válogatottat irányítsam, a másik kívánságom pedig, hogy a Barcelona élére kinevezzenek. Jelenleg azonban az Evertonhoz tartozom, ahol egy nagyon erőteljes és izgalmas projekten dolgozunk. Mindent megteszünk, hogy a következő szezonban a Bajnokok Ligájában indulhassunk – idézi a katalán Sportnak adott nyilatkozatát a Telegraph.

Ronald Koeman 1998 nyarától másfél éven keresztül Louis van Gaal segítőjeként már dolgozott a Barcelonánál. Az azóta eltelt időszakban vezetőedzőként háromszor nyert holland bajnokságot, kétszer holland szuperkupát, egyszer pedig holland és spanyol kupát, valamint portugál szuperkupát.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik