Nemzetközi foci

Már De Gea pótlásán dolgozik az MU, két jelöltjük van

Szigetországi sajtóhírek szerint Jan Oblak, illetve Gianluigi Donnarumma a Manchester United nyári célpontja kapusposzton, amennyiben David de Gea a Real Madridhoz igazol. A hálóőr-kívánságlistát beszámolók szerint Jose Mourinho készítette el, mivel bennük látja a spanyol portás lehetséges utódját.

A szlovén Oblak 2014-ben a Benficától igazolt az Atl. Madridhoz, ahol Thibaut Courtois helyét örökölte meg. A 24 éves hálóőr az idei szezonban minden sorozatot figyelembe véve húsz mérkőzésen még gólt sem kapott, összesen 37 mérkőzést játszott végig. Kivásárlási árát 85 millió fontban határozták meg a spanyol fővárosiak.

A másik jelölt az AC Milan 18 éves tinisztárja, Gianluigi Donnarumma, akinek szerződése 14 hónap múlva jár le a klubnál, de ügynöke, Mino Raiola szerint közel állnak a hosszabbításhoz. A „Buffon-utódot” már több PL-klub mellett a Juventusszal és a Real Madriddal is szóba hozták.

A Mirror szerint a lehetséges transzfert előmozdíthatja, hogy Raiola köztudottan jó viszonyt ápol Mourinhóval, tavaly nyáron így kerülhetett az Old Traffordra a Zlatan Ibrahimovic, Henrikh Mhitarjan, Paul Pogba trió.

Olvasói sztorik