Nemzetközi foci

Az Inter szipkázná el a Roma-legendát

Daniele De Rossi a milánóiak kívánságlistáján.

Francesco Totti árnyékában ebből a szempontból egyelőre kevesebbet beszélnek róla, de már most az AS Roma legnagyobb klublegendái között van a helye Daniele De Rossinak.

A most 33 éves labdarágó még 2001-ben, ráadásul a Bajnokok Ligájában debütált a “farkasoknál”, azóta pedig hűen szolgálja nevelőegyesületét. De Rossi már 416 bajnokin lépett pályára a Roma színeiben, emellett számtalan kupamérkőzésen is játszott, valamint 112-szeres olasz válogatott és világbajnok.

Amennyiben egészséges tud maradni, még sok-sok év hátra van pályafutásából, ám most annak a veszélye is felmerült, hogy életében először klubot vált: a Sky Italia szerint az Internazionale 2 évre évi 5,5 millió eurós fizetést ajánlott neki.

De Rossi szerződése a nyáron lejár, az Inter pedig úgy érzi, most egy igazi vezért szerződtethet a középpályájára. A labdarúgó ugyanakkor a Milan és a Juventus érdeklődése és a Roma első körben visszadobott szerződéshosszabbítási ajánlata ellenére sem igazán szeretné elhagyni nevelőklubját.

A Roma a Sky Italia szerint most emelt a téten és immáron 3,5 millió eurót adna egyéves szerződés keretein belül középpályásának, bizonyos feltételek teljesülése esetén pedig az összeg akár 4 millióra is emelkedhet. A kontraktus a hírek szerint egy opciós évet is tartalmaz.

Olvasói sztorik