Nemzetközi foci

Törökországba igazol a liverpooli szurkolók kedvence – sajtóhír

Lucas Leiváért 2,5 millió eurót fizet a Galata.

Tíz éve játszik a Liverpool csapatában Lucas Leiva. A 24-szeres brazil válogatott középpályás azonban sajtóhírek szerint most távozhat a csapattól, miután a Galatasaray második ajánlatát már elfogadta.

Leiva a mostani idényban 20 bajnokin kevesebb mint 1000 percet töltött eddig pályán a Premier League-ben és 30 éves lévén most már egyre inkább kifelé áll a rúdja. Ekkor jöttek kapóra az elmúlt évtizedben a török klubok, amelyek előszeretettel szerződtetik a nagy európai kluboknál kegyvesztetté váló labdarúgókat – elég csak Wesley Sneijder, Didier Drogba, Robin van Persie, Muossa Sow, Dirk Kuyt vagy Raúl Meireles esetére gondolni, és ez persze még nem minden.

A brazil iránt most épp a Galatasaray érdeklődik, mi több: a felek török források szerint már meg is egyeztek, miután az isztambuliak 2,8 millió eurós éves fizetést biztosító ajánlatukat 4 millióra emelték.

A Galatasaray nehezen fér be a Financial Fair Play szabályai alá, de mivel Nigel de Jong és Lukas Podolski, a csapat két legnagyobb pénznyelője a nyáron távozni készül, vélhetőleg mégis meg tudják majd fizetni Leivát.

A 2007 óta a Liverpoolt erősítő Lucas Leiva a télen már egyszer majdnem aláírt Törökországba, de Jürgen Klopp meggyőzte, hogy még egy fél évet maradjon. Ő egyébként jelenleg a “vörösök” legrégebb óta keretben lévő tagja, immáron több mint 300 mérkőzésen lépett pályára színeikben.

Leiváért 2,5 millió eurót fizethet a Liverpoolnak a Galatasaray.

Olvasói sztorik