Nemzetközi foci

Saját vereségében lesz érdekelt a Málaga a Real Madrid elleni zárófordulóban

Az ok: Isco szerződése.

Bár korábban úgy tűnt, hogy a Real Madrid viszonylag simán megnyeri a La Liga 2016-17-es idényének kiírását, a fővárosiak az elmúlt hónapokban bemutattak egy-egy botlást, amelynek köszönhetően nem tudták lerázni legfőbb riválisukat, a Barcelonát – mi több, az El Clásicón elszenvedett vereséggel immáron egy meccsnyire zárkóztak a katalánok.

A Real számára némi mentsvár lehet az, ami miatt a katalán sajtó már elkezdett panaszkodni és ami valóban nem túl szokványos dolog.

Az utolsó, 38. körben ugyanis a Real Madrid a Málaga vendége lesz, a bajnoki cím sorsa pedig jó eséllyel ezen a találkozón fog majd eldőlni (eközben a Barca az Eibart fogadja). A jelenleg 13. világoskék-fehérek számára biztosan nem lesz tétje annak a bajnokinak, sőt: akkor járnak jobban, ha kikapnak.

Az ok nem pusztán az, hogy a Málaga trénere, Míchel egykor a Real játékosa volt és ha választania kell, valószínűleg inkább a madridiakat látná szívesen ünnepelni; hanem az is, hogy a klubnak anyagi haszna származna a rekordbajnok újabb címéből.

2013-ban ugyanis végbe ment egy üzlet a két klub között, melynek eredményeképp a Málaga 27 millió eurót keresett azon, hogy Isco áttette székhelyét a fővárosba. A szerződés egyik záradéka volt azonban, hogy a Real következő öt évben (azaz 2018-ig) megnyert összes bajnoki címe után további egymillió eurót utal a Málagának (eddig emiatt egy centet sem láttak, az Atlético mellett a Barcelona söpörte be a bajnokságokat).

Magyarán ez szinte biztosan azt jelenti, hogy a május 21-én esedékes bajnokin a Málaga egymillió eurót kereshet vereségével és ezzel együtt a La Liga 2016-17-es idényének végső eldöntésével.

Olvasói sztorik