Nemzetközi foci

Felrobbanthatják a Leeds United magját a nyáron

Lemaradt a feljutásról a patinás klub, Monknak is búcsút inthetnek.

A szezon korábbi részében úgy tűnt, már semmi és senki nem ütheti el a korábbi Swansea-edző, Garry Monk-vezette Leeds Unitedet a Champiosnhip rájátszásától és ezzel együtt a feljutás esélyétől, az álmok az alapszakasz végére összetörtek.

Az április elseje óta lejátszott 7 bajnokin csak 5 pontot gyűjtött az egykori BL-elődöntős, hátránya a 6. Fulham mögött pedig már három pont egy körrel a vége előtt, miközben gólkülönbségük 13-mal elmarad.

A Leeds bukásával együtt a The Sun szerint könnyen lehet, hogy ajtót mutatnak a menedzsernek is (szerződése júniusban egyébként is lejár), miközben a társtulajdonos Andrea Radrizzani (aki közben Massimo Cellinót, a másik tulajt is kiszorítaná a vezetésből) külföldi edzői stábot állíthat össze.

Az új főtanácsadó, a spanyol Ivan Bravo rengeteg játékost nézett ki az átigazolási piacról, sok közülük hazája fia. A Leeds háza tájékán nagy átalakítások várhatóak a nyáron.

A Brighton és a Newcastle már feljutott a másodosztályból, a playoffban pedig a Reading, a Sheffield Wednesday, a Huddersfield és a Fulham küzdhet majd a harmadik helyért.

Olvasói sztorik