Nemzetközi foci

Serie A: a városi rangadón biztosíthatja BL-indulását az AS Roma

A Lazio legutóbb 2012 novemberében tudott nyerni.
Az élcsoport állása:
1. Juventus 83 pont (34 mérkőzés)
2. AS Roma 75
3. Napoli 71

4. Lazio 64
5. Atalanta 64 (34 mérkőzés)
6. AC Milan 58

Amennyiben az AS Roma legyőzi a Lazio csapatát az olasz élvonal 34. fordulójának fővárosi rangadóján, biztosítja részvételét a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Öt fordulóval a vége előtt a második AS Roma 11 ponttal előzi meg a negyedik helyezett Laziót, győzelem esetén pedig behozhatatlan előnybe kerülne városi riválisával szemben. A Serie A csapatai közül a dobogósok rögtön a főtáblára kerülnek a Bajnokok Ligájában, míg a negyedik selejtezőre kényszerül.

Az Olasz Kupa elődöntőjének márciusi első meccsén a Lazio 2-0-ra győzött, majd a visszavágón 3-2-re kikapott, de ezzel kiharcolta a fináléba jutást. Az AS Roma csapatkapitánya, Francesco Totti kijelentette, a párharc elvesztése miatt szeretnének bosszút állni, ezért is kimondottan fontos számukra a Derby della Capitale megnyerése.

„A derbi mindig más, mint a többi mérkőzés, ilyenkor mindig le akarjuk radírozni az ellenfelet a pályáról. Nagyon tisztelem a Laziót, sok barátom van a főváros túloldalán, de a pályán mindig 101 százalékot nyújtok” ‒ nyilatkozta a 40 éves csatár.

A Lazio jobbhátvédje, Dusan Basta úgy fogalmazott, senki nem számított rá, hogy ilyen remek idényt produkálnak. „Az első naptól keményen dolgozunk, és mindannyian elégedettek vagyunk azzal, amit eddig elértünk. A Lazio visszatért a nagy klubok közé. Az AS Roma búcsúztatása fantasztikus élmény volt” ‒ mondta a szerb védő.

Bajnoki meccsen most találkozik 146. alkalommal a két együttes, eddig hatvan döntetlen mellett 63-szor az AS Roma, 44-szer pedig Lazio győzött, de utóbbi 2012 novemberében tudott nyerni legutóbb. A mostani mérkőzésüket szokatlan időpontban, vasárnap délután fél 1-től játsszák.

A Bologna vasárnap az Udinesét fogadja, de a hazaiak magyar légiósa, Nagy Ádám biztosan nem lép pályára, ugyanis sérülése miatt a hónap közepén véget ért számára a szezon. Balogh Norbert és Sallai Roland csapata, a Palermo a Fiorentinát látja vendégül, és amennyiben nem nyer, a hátralévő négy kör eredményeitől függetlenül kiesik az élvonalból.

Olvasói sztorik