Nemzetközi foci

Cristiano Ronaldo rekordot döntött, a hajrában nyert a Real – VIDEÓ

Minden idők legjobb góllövője lett a topbajnokságokat nézve a portugál zseni. Marcelo döntött a Valencia ellen.

A Valencia nekirontott a Real Madridnak a szombat délutáni spanyol bajnokin, Santi Mina már a második percben bevehette volna Keylor Navas kapuját, ám előbb a hálóőr védett nagyot, majd kapufáról kifelé pattant a labda. A tizennyolcadik percben szintén a vendégek szerezhettek volna vezetést, Orellana kapott remek labdát Nanitól, de óriási helyzetben csúnyán mellé lőtt. Kilenc perc múlva jött is a büntetés a másik oldalon, Carvajal remek beadása után Cristiano Ronaldo megelőzte Garayt és a jobb sarokba fejelt.

Ez a fejes a portugál 367. bajnoki gólja volt – 3 a Sportingban, 84 a Manchester Unitedben, 280 a Realban -, amivel megdöntötte az angol legenda Jimmy Greaves 366 gólos rekordját. Így Cristiano Ronaldo nevéhez fűződik a legtöbb lőtt gól a világon a hat topbajnokságot tekintve.

A négyszeres aranylabdás később még egyszer betalálhatott volna, ám az 57. percben a tizenegyesölő Diego Alves kivédte a büntetőjét – négyből harmadjára sikerült ez a brazil kapusnak Ronaldóval szemben. Ez pedig majdnem pontvesztéshez vezetett, hiszen a 82. percben Parejo hatalmas gólt ragasztott a jobb felsőbe szabadrúgásból, ezzel egyenlített a Valencia. A királyi gárda azonban nagy hajrába kezdett és jött is a három pontot érő találat, Marcelo húzott befelé a bal oldalról és a tizenöt méterről kilőtte a bal alsót.

Cristiano Ronaldo 1-0

Cristiano Ronaldo kihagyott tizenegyese

Parejo 1-1

Marcelo 2-1

LaLiga, 35. forduló

Real Madrid – Valencia 2-1 (1-0)

Las Palmas–Atlético Madrid 0-5 (0-3)

Espanyol–Barcelona 0-3 (0-0)

Vasárnap játsszák

12.00 Osasuna–Deportivo La Coruna

16.15 Real Betis–Deportivo Alavés

18.30 Eibar–Leganés

20.45 Celta Vigo–Athletic Bilbao

Korábban játszották

Real Sociedad-Granada 2-1 (1-0)

Villarreal-Sporting Gijón 3-1 (1-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik