Nemzetközi foci

Premier League: udvariatlan házigazdánál vendégeskedik a Chelsea

Nagy lépést tehetnek hatodik bajnoki címük megnyerése felé a londoni Kékek, akik az angol élvonal 35. fordulójában az Evertonnál vendégeskednek.
Az élcsoport állása:
1. Chelsea 78 pont (33 mérkőzés)
2. Tottenham Hotspur 74 (33)
3. FC Liverpool 66 (34)
4. Manchester City 65 (33)
5. Manchester United 64 (33)
6. Arsenal 60 (32)
7. Everton 58 (34)
8. West Bromwich Albion 44 (33)

Az éllovas Chelsea a folytatásban háromszor játszik még otthon, és csupán egyszer – éppen most hétvégén – megy idegenbe. A papírforma alapján mind a négy fellépésen esélyesebb, mint ellenfele. Az erőviszonyokat tekintve az utolsó komolyabb erőpróba vár a londoniakra az Everton ellen.

„Hazai környezetben mindig szeretnél kiegyensúlyozottan jó formát nyújtani, ami hatással van a vendégcsapatokra” ‒ mondta Ronald Koeman.

Az Everton vezetőedzőjének nincs is oka panaszra. „Pályaválasztóként most lendületben vagyunk. A csapat magabiztos, képesek vagyunk nyomást gyakorolni az ellenfélre, mindezt jó tempóban és minőséggel. A vendégcsapatok elbizonytalanodva lépnek pályára a Goodison Parkban, és ez jó” ‒ folytatta a holland tréner.

Amennyiben a Chelsea legyőzi az Evertont, úgy biztosan megőrzi négypontos előnyét a Tottenham Hotspurral szemben. Az Everton azonban eddigi 17 hazai bajnoki találkozója közül csak egyet veszített el, a legutóbbi nyolc alkalommal pedig nyert. Ügyeletes gólfelelőse, a korábban a Chelsea-ben is megforduló belga Romelu Lukaku már 24 találatnál jár. A Chelsea legutóbbi hat idegenbeli fellépésén kapott gólt, ami ugyancsak az Everton reményeit táplálhatja.

A forduló rangadóját vasárnap játsszák: a második helyezett Tottenham Hotspur a hatodik pozícióban álló Arsenalt fogadja. A Tottenham, amely még a bajnoki cím megszerzéséről sem tett le, megszakítás nélkül nyolc bajnoki összecsapást nyert meg, s a legutóbbi nyolc hazai PL-találkozóján csak egyszer – három éve – kapott ki az Arsenaltól. A két együttes legutóbbi három bajnoki mérkőzése döntetlennel végződött.

A csütörtökön egymással gól nélküli döntetlent játszó két manchesteri együttes versenyfutása tovább tart, ezúttal kiesőhelyen álló riválisokkal találkoznak. A Manchester United a Swansea Cityt fogadja, a Manchester City a Middlesbrough-nál vendégeskedik vasárnap.

Olvasói sztorik