Nemzetközi foci

LaLiga: városi rangadó vár az FC Barcelonára

A derbi barcelonés, vagyis az Espanyol elleni meccs vár a címvédő és listavezető Barcára a spanyol élvonal 35. fordulójában.
Az élcsoport állása:
1. FC Barcelona 78 pont
2. Real Madrid 78 (33 mérkőzés)
3. Atlético Madrid 68 (60-25)
4. Sevilla 68 (60-40)
5. Villarreal 63 (35 mérkőzés)
6. Athletic Bilbao 59

A két együttes 1928 óta 163-szor találkozott az élvonalban, és 36 döntetlen mellett 93-szor az FC Barcelona, 34-szer pedig az Espanyol győzött.

Nem sokan mondhatták, illetve mondhatják el magukról, hogy mindkét klubban szerepeltek. A múlt században ilyen volt például Czibor Zoltán és Kubala László, most pedig Aleix Vidal, de a gránátvörös-kékek jobbhátvédje bokasérülés miatt valószínűleg nem játszhat szombaton. Csapattársai közül a brazil Rafinha és a francia Jérémy Mathieu is sérült.

Bár októberben a katalán Szuperkupa-mérkőzésen az Espanyol legyőzte városi riválisát (1-0), a bajnokságban erre legutóbb 2009 februárjában, hazai pályán pedig 2007 januárjában volt képes.

Az FC Barcelona jelenleg jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a Primera División tabelláját, ám a Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid egy meccsel kevesebbet játszott.

A fővárosiak – ugyancsak szombaton – a Valenciát fogadják. Az Atlético Madrid a Las Palmas otthonába látogat, a Sevilla pedig a forduló hétfő esti zárómérkőzésén a Málaga vendége lesz.

A sereghajtó Osasuna kiesése szerdán a Barcelonában elszenvedett 7-1-es vereséggel biztossá vált, szombaton pedig megpecsételődhet a Granada sorsa is, ha nem nyer a Real Sociedad vendégeként, búcsúzik az élvonaltól.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik