Nemzetközi foci

Újabb bizonyítékok bukkantak fel Ronaldo nemi erőszak-ügyében

Tovább gyűrűzik a botrány, napvilágot látott a futballista és jogi képviselője közötti üzenetváltás.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, április közepén döbbenetes történettel rukkolt elő a német Der Spiegel: a magazin a Football Leaks által kiszivárogtatott dokumentumok hatására nyomozni kezdett, és az összegyűjtött információk alapján azt állította, hogy Cristiano Ronaldo 2009-ben, Las Vegas-i nyaralása során megerőszakolt egy nőt, akit később hosszas tárgyalások után 258 ezer euró kifizetésével vett rá arra, hogy hallgasson – természetesen nem személyesen ő, hanem a futballista jogi képviselője, Osório de Castro.

A cikk megjelenését követően Ronaldo képviselői újságírói kreálmánynak bélyegezték azt, és jogi lépésekkel fenyegettek – ám a Der Spiegel stábja nem ijedt meg, és tovább kutakodott az ügyben, ennek eredményeként pedig új bizonyítékok birtokába jutott. Először is az eredeti védelmet romba döntve – amely szerint a dokumentumokon nem Ronaldo, hanem egy bizonyos „Mr. D” illetve „Topher” aláírása szerepelt – a németek előástak egy dokumentumot, amelyben a többi között az áll, hogy utóbbi álnév a portugál Aranylabdást jelöli – ezt pedig Ronaldo a saját szignójával erősítette meg.

Azonban még ennél is beszédesebb az a világklasszis és ügyvédje közti SMS-váltás, amelyet a Der Spiegel szintén megkaparintott. A két fél közötti levelezés egy része az alábbiakban olvasható, a többit döntsék el önök – az már biztosnak tűnik, hogy volt tárgyalás és megegyezés a felek között (korábban ezt is tagadták), sőt az orvosi jelentések szerint a szexuális aktus is bizonyított, de persze a nemi erőszak megtörténte továbbra is vitatható.

Castro: Egyelőre nincs szó pénzről, de hamarosan ez is az asztalra kerül.
Ronaldo: Ok.
Castro: 950 ezer dollár.
Ronaldo: Ennyit kérnek?
Castro: Igen, ez az első ajánlat. Ez 660 ezer euró. De nem fogjuk elfogadni, a tárgyalás folytatódik.
Ronaldo: Ez túl sok?
Castro: Szerintem igen. Úgy gondolom, jóval kevesebben is meg tudunk majd egyezni.
Ronaldo: Legyen kevesebb!
Castro: Ok.
Castro: 12 óra tárgyalás után végre lezárjuk a dolgot, 260 ezer euróban állapodtunk meg. Plusz az orvosi kezelés, amiről már beszéltem. Tudom, hogy ez rengeteg pénz, de azt hiszem, ez volt a legjobb lehetőségünk a kiszállásra – és ezt egyáltalán nem volt könnyű elérni.

A történet legdrámaibb része ugyanakkor az a szintén napvilágra hozott, Ronaldónak írt hatoldalas levél, amelyben az áldozat beszámol az érzéseiről vélt vagy valós megrontójának – és amelyről a friss közlemény szerint a futballista mit sem tudott, pedig a megállapodás egyik kikötése volt, hogy azt mindenképp olvassák fel neki.

Olvasói sztorik