Nemzetközi foci

Kifakadt az újabb alapemberét elveszítő Dárdai

Plattenhardt Brémában biztosa nem lép pályára, de az RB Leipzig ellen már játszana.

A német Bild legfrissebb beszámolója szerint a Hertha BSC minden héten újabb akadályokkal kénytelen szembenézni, ami a nemzetközi kupaindulásért vívott harcot illeti. A berliniek (5.) szombaton a hetedik helyen tanyázó Werder Bremen otthonába látogatnak, ám hét közepén újabb rossz hírrel kellett szembenéznie Dárdai Pálnak.

A berlinieknél ezúttal izomsérülés (kisebb szakadás a bal combján) miatt Marvin Plattenhardt dőlt ki, két nappal korábban pedig John Brooksnál is hasonló gondok jelentkeztek. Ha hozzájuk soroljuk Mitchell Weisert és Valentin Stockert (mindkettőjüknél comhajlító izomsérülés), ez azt is jelenti, hogy összesen már négy profi dőlt ki izomsérülés miatt.

Rajtuk kívül biztos, hogy Niklas Stark és Fabian Lustenberger sem lesz bevethető hétvégén.

Plattenhardt sérülése miatt a fővárosiak trénere, Dárdai Pál kissé kifakadt:

– Ez most nagyon szép. Az sem jó, hogy a játékos előzőleg nem mondta senkinek sem, hogy problémái vannak. Ennek ellenére velünk edzett, és később derült ki, hogy szakadása van.

– Az ügyben félreértés történt – vette át a szót az érintett, Marvin Plattenhardt. Nem volt problémám játék közben, a problémákat először tegnap este éreztem, majd az első edzés után egyből jeleztem ezt a szakembereknek. A félreértést azóta már tisztáztam az edzőmmel is.

– A keretünk /ismét nagyon megfiatalodott, szóval van némi tapasztalat-hiányunk. Fiatalos lendülettel kell nekivágnunk a soron következő feladatnak – így Dárdai Pál.

Olvasói sztorik