Nemzetközi foci

Történelmi formában a Tottenham

A londoniak közel hatvan éve nem nyertek zsinórban nyolc meccset a bajnokságban.

Szerda este a Tottenham 1-0-ra legyűrte a Crystal Palace csapatát, amely siker zsinórban a nyolcadik győzelme volt a londoni gárdának a Premier League-ben. Ilyenre pedig nem mostanában volt utoljára példa a klubtörténelemben: a Spurs 1960 óta nem produkált hasonló sorozatot – az akkori gárda 13 bajnokin keresztül nem talált legyőzőre.

A Tottenham ezzel négy pontra megközelítette a tabellán a botladozó Chelsea-t, így a télen már-már eldőltnek tűnt bajnoki versenyfutás újra nyílttá vált – az említett 1960-as szezonban a rekord mellett egyébként második és mindmáig utolsó bajnoki címét is megszerezte a klub…

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.