Nemzetközi foci

Pogba világklasszis? Hazájában nincs a legjobbak között

Az átigazolási rekordot tartó középpályás nem került fel a legjobb francia labdarúgók listájára a neves UNFP szavazáson.

A tavaly nyáron világrekordot jelentő 105 millió euróért klubot váltó Paul Pogba nem került fel a neves UNFP legjobb külföldön játszó francia játékost díjazó négyfős listájára. A hazai játékosok szavazatai alapján odaítélt elismerés idei névsorát az Atlético Madrid szupersztárja, Antoine Griezmann, a Real Madrid gólzsákja, Karim Benzema, a Chelsea motorja, N’Golo Kante és a Dortmund mindössze 19 éves tehetsége, Ousmane Dembele alkotja.

Bár az UNFP hosszú évtizedek óta díjazza a Franciaországban futballozó játékosokat (idén Verratti, Cavani, Lacazette és Bernardo Silva a négy jelölt), a külföldön játszó sztárokat csak tavaly óta értékeli a szervezet – a 2016-os voksoláson egyébként Griezmann végzett az első helyen, Benzemát, Pogbát és Payetet megelőzve.

Az edzők között Unai Emeryn (PSG) kívül reménykedhet a győzelemben a portugál Leonardo Jardim (Monaco), a svájci Lucien Favre (OGC Nice) és a francia Jocelyn Gourvennec (Girondins Bordeaux) is – ebben a kategóriában tehát a Lyont irányító Genesio Bruno a nagy kimaradó. A győztesek május 15-én, egy gála keretében kapják meg a díjat.

Olvasói sztorik