Nemzetközi foci

Eseménydús, de gól nélküli manchesteri derbi – VIDEÓK

Sok helyzetet, egy kiállítást és egy meg nem adott gólt hozott a City‒United meccs.
A tabella élmezőnye:
1. Chelsea 78 pont – 33 mérkőzés

2. Tottenham Hotspur 74 – 33
3. FC Liverpool 66 – 34
4. Manchester City 65 – 33
5. Manchester United 64 – 33
6. Arsenal 60 – 32
7. Everton 58 – 34
8. West Bromwich Albion 44 – 33

Az angol élvonal 26. fordulójából elhalasztották a manchesteri derbit, amit csütörtök este pótoltak.

Az egyik oldalon Gündogan és David Silva, a másik csapatból pedig Ibrahimovic, Phil Jones, Juan Mata, Smalling, Paul Pogba és Marcos Rojo is hiányzott.

Remek játékot és kiváló iramot hozott a rangadó. Az első félidőben a hazaiak részéről leginkább Sergio Agüero veszélyeztette az ellenfél kapuját, míg a vendégektől Henrikh Mkhitaryan és Ander Herrera szerezhetett volna gólt, de ez végül egyiküknek sem sikerült, mert a két kapus remekül védett.

A folytatásban is inkább a City birtokolta a labdát, gól továbbra sem született. A 77. percben a chilei Claudio Bravo vádlija meghúzódott, ezért az argentin Wilfredo Caballero érkezett a kapuba.

A 83. percben az egyébként sportszerű rangadón Marouane Fellaini fél perc alatt kiállíttatta magát: előbb hátulról felrúgta, majd nemes egyszerűséggel lefejelte Agüerót.

A City cserejátékosa, Gabriel Jesus – aki sérülés miatt legutóbb februárban játszott – a 91. percben a hálóba továbbított, de a játékvezető nem adta meg a találatot les miatt. Néhány centiről volt szó, de jól döntött.

A United immár 24 bajnoki találkozó óta veretlen.

Bravo flap vs United

Olvasói sztorik