Nemzetközi foci

Anyagcseregondokkal küszködik a világbajnoki döntő nyerőembere

A német Mario Götze nem lesz ott a Konföderációs Kupán.

Mario Götze nem vesz részt a nyári Konföderációs Kupán – erősítette meg Joachim Löw, a világbajnok német válogatott szövetségi kapitánya.

„Mario nem lesz ott velünk a Konföderációs Kupán. Időre van szüksége, hogy ismét jól érezze magát, felkészüljön a következő szezonra és formába lendüljön” ‒ közölte a szakvezető.

Márciusban dőlt el, hogy a 2014-es brazíliai világbajnokság döntőjében a győztes gólt szerző támadó középpályás ebben a szezonban már nem lép pályára. A Borussia Dortmund 24 éves játékosa anyagcseregondokkal küszködik, ami miatt rendszeresen izomproblémái voltak.

Löw tájékoztatása szerint Götze kezelése jól halad. „Egy dolog biztos: össze fogja szedni magát és újra játszhat majd” ‒ hangsúlyozta.

A szövetségi kapitány arról is beszámolt, hogy Götze megkönnyebbült, amikor kiderült, hogy egészségi oka van az utóbbi időben mutatott gyengébb teljesítményének.

A 2018-as oroszországi világbajnokság főpróbája, a Konföderációs Kupa idén június 17. és július 2. lesz négy városban, Moszkvában, Szentpéterváron, Szocsiban és Kazanyban. Az A-csoportban a házigazdák mellett Új-Zéland, Portugália és Mexikó, míg a B-ben Kamerun, Chile, Ausztrália és Németország szerepel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!